Nasza kuchnia

Jeśli podobają Ci się klimaty rustykalne i folklorystyczne, spodoba Ci się nasza kamienna kuchnia. W gospodarstwie agro-eko turystycznym "Nad Pilicą" możesz spróbować regionalnych potraw, zapoznać się z tradycją i folklorem. Jednym ze znanych regionalnych przysmaków jest przyrządzona tu - jagnięcina po krzętowsku. Wyjątkową potrawa jest znana ze swojego niepowtarzalnego smaku i jest chlubą Krzętowa. We wnętrzu gospodarstwa znajdują się prace rzeźbiarskie lokalnych artystów. Kuchnia, mimo tego, że jest kamienna stwarza ciepły klimat a na chłodniejsze dni można ogrzać się przy kominku!
Zapraszamy na jagnięcinę i inne regionalne przysmaki!

Jagnięcina ze „Świniarki” to Polski Produkt Tradycyjny

Serwujemy ją w naszym gospodarstwie agroturystycznym

Nasza kuchnia słynie z mięsa jagnięcego pochodzącego z najstarszej prymitywnej rasy owiec występującej na terenie Polski.

Potrawa ta była prezentowana na wielu ogólnopolskich i międzynarodowych targach kulinarnych oraz regionalnych, często zdobywając nagrody i wyróżnienia, m.in. w Poznaniu na targach POLAGRA dostała tzw. "PERŁY" w konkursie "Nasze kulinarne Dziedzictwo" w kategorii - potrawy z mięs - za walory smakowe i kultywowanie tradycji kulinarnych wsi Krzętów.

Jagnięciny ze świniarki można skosztować (po wcześniejszej rezerwacji) w naszym Gospodarstwie Agroturystycznym.

adres:

Krzętów, ul. Dolna 80
97-525 Wielgomłyny

telefon:

+48 44 787 19 48

mobile:

+48 502 139 503

e-mail:

nadpilica@xl.wp.pl