Jeśli podobają Ci się klimaty rustykalne i folklorystyczne, spodoba Ci się nasza kamienna kuchnia.
W gospodarstwie agro-eko turystycznym "Nad Pilicą" możesz spróbować regionalnych potraw, zapoznać się z tradycją i folklorem.
Jednym ze znanych regionalnych przysmaków jest przyrządzona tu - jagnięcina po krzętowsku.
Wyjątkową potrawa jest znana ze swojego niepowtarzalnego smaku i jest chlubą Krzętowa.
We wnętrzu gospodarstwa znajdują się prace rzeźbiarskie lokalnych artystów.
Kuchnia, mimo tego, że jest kamienna stwarza ciepły klimat a na chłodniejsze dni można ogrzać się przy kominku!
Zapraszamy na jagnięcinę i inne regionalne przysmaki!
Serwujemy ją w naszym gospodarstwie agroturystycznym
Nasza kuchnia słynie z mięsa jagnięcego pochodzącego z najstarszej prymitywnej rasy owiec występującej na terenie Polski.
Potrawa ta była prezentowana na wielu ogólnopolskich i międzynarodowych targach kulinarnych oraz regionalnych, często zdobywając nagrody i wyróżnienia, m.in. w Poznaniu na targach POLAGRA dostała tzw. "PERŁY" w konkursie "Nasze kulinarne Dziedzictwo" w kategorii - potrawy z mięs - za walory smakowe i kultywowanie tradycji kulinarnych wsi Krzętów.
Jagnięciny ze świniarki można skosztować (po wcześniejszej rezerwacji) w naszym Gospodarstwie Agroturystycznym.